Vdahnemo življenje
Restavratorski atelje Bogovčič je pristno družinsko podjetje,
ki se ukvarja s konzerviranjem in restavriranjem likovnih umetnin.
Domov > Novice > Novice - podrobnosti
Nega in vzdrževanje

Za umetnine je zelo pomembna redna in ustrezna nega ter vzdrževanje. Le tako lahko umetninam podaljšamo življenje in preprečimo morebitne večje poškodbe zaradi neprijaznih okoljskih vplivov.

V podjetju TRIPTIH smo formirali mobilno restavratorsko ekipo, ki skrbi za redno nego in vzdrževanje vaših umetnin. Zlasti je to pomembno za umetnine, ki so nenehno izpostavljene negativnim zunanjim vplivom. Denimo oltarjev v vlažnih cerkvah, z nihanjem temperature, ogroženimi od napadov hroščkov (črvojednost).

Želimo izoblikovati celovito ponudbo, ki bi obsegala predvsem odstranjevanje prahu, pajčevin, iztrebkov in druge umazanije, preventivno odpravljanje manjših poškodb (začetna luščenja polihromacije …).


 

Kako poteka takšno delo? 

Pregledamo poškodbe, jih popišemo in fotografiramo umetnino. Postavi se oder (za večje umetnine npr. oltarje), nato mobilna ekipa pride v cerkev oziroma prostor kjer je umetnina ter jo s pravimi sredstvi in strokovnim znanjem očisti.

Vzdržujemo tako nerestavrirane kot tudi že restavrirane oltarje, slike ter druge umetnine. Pokličite nas na naš mobilni telefon: 00386 (0)51 228 700 ali nam pišite na: info@triptih.com in dogovorili se bomo za termin.


Lepo vas pozdravljamo!