Vdahnemo življenje
Restavratorski atelje Bogovčič je pristno družinsko podjetje,
ki se ukvarja s konzerviranjem in restavriranjem likovnih umetnin.
Domov > Novice > Novice - podrobnosti
VDAHNEMO ŽIVLJENJE v Kranju
Foto: arhiv Triptih d.o.o.

Razstava VDAHNEMO ŽIVLJENJE gostuje v Kranju


Po uspešni predstavitvi razstave v Ljubljani smo se odločili, da jo postavimo na ogled tudi v Kranju. Otvoritev je bila 5. februarja ob 13.00 uri v razstavišču Kokra in Sava, ZVKDS, OE Kranj, Tomšičeva ul. 7, Kranj. O razstavi in ohranjanju kulturne dediščine so spregovorili generalni konservator Janez Kromar, vodja ZVKDS, OE Kranj Miloš Ekar, strokovni svetovalec Triptih d.o.o. Ivan Bogovčič in direktor Triptih d.o.o. Luka Bogovčič.

''Del dejavnosti podjetja je vezan na Gorenjsko, s posebnim poudarkom na leseni plastiki ter slikah na platnu iz Rateč. Del teh slikarskih del pa se povezuje še z Layerjevo delavnico. Delo je predstavljeno na posterjih z bogato dokumentacijo. Prvič pa je predstavljen tudi nekoliko pomanjšan oltarni nastavek (kopija), povzet po rateškem oltarju iz cerkve Sv. Tomaža, vendar brez vseh rezbarjenih dodatkov, profilov, kipov in polikromacije.''


Razstava bo odprta predvidoma do 31.marca 2009 med 8.00 do 14.00. Oglasite se v I. nadstropju in odprli vam bodo galerijo.


ZVKDS, OE Kranj
Tomšičeva ul. 7,
4000 Kranj
http://www.zvkds.si/?content=31


Vljudno vabljeni!

Galerija